قوانین راهنمایی و رانندگی در کشورهای مختلف

قوانین راهنمایی و رانندگی یکی از فراگیرترین قوانین در دنیای مدرن امروزی است. تقریبا در هر نقطه ای از دنیا و در جهت حمل و نقل وسایل نقلیه ( شخصی یا عمومی ) شما نیازمند برخورداری از گواهینامه­ی معتبر هستید. اساسا می توان گفت قوانین راهنمایی و رانندگی بین المللی ساختاری یکپارچه و ثابت داشته و در کشورهای مختلف به صورت کامل مورد اجرا قرار می گیرد.

در این بین اما قوانین منطقه ای و البته کشوری در حوزه­ ی راهنمایی و رانندگی نیز وجود دارند. کشورهای مختلف با توجه به فرهنگ، پیشینه ­ی اتومبیلرانی در آنها و حتی شرایط آب و هوایی شان، قوانینی اختصاصی نیز دارند که برخی از آنها ممکن است برای رانندگان سایر کشورها عجیب و در برخی از موارد، نامتعارف قلمداد شود. به طور کلی 2 سازمان بین المللی وضع کننده­ ی قوانین راهنمایی و رانندگی بین المللی در حوزه­ ی رانندگی شهری و برون شهری می باشند. این دو سازمان FIA یا فدراسیون جهانی اتومبیلرانی و AIT انجمن بین المللی جهانگردی می باشند. این دو سازمان و استانداردهای تعریف شده توسط آنها، مبنای اعطا و تبدیل گواهینامه های منطقه ای به بین المللی است.

IDP مجوزی است که از آن به عنوان گواهینامه­ی رانندگی بین المللی یاد می شود و هر راننده ای با برخورداری از آن می تواند در تمامی کشورهای عضو سازمان ملل متحد اقدام به رانندگی کند. البته همانطور که گفتیم شرط رانندگی در هر کشوری برای مسافران و توریست های خارجی، برخورداری از گواهینامه­ ی بین المللی رانندگی و همچنین رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی محلی است.

در هر کشور نهاد یا سازمانی مسئول همکاری با FIA بوده و در نتیجه موظف به اعطای گواهینامه­ ی بین المللی رانندگی است. در ایران نیز کانون جهانگردی و اتومبیلرانی این مسئولیت را بر عهده دارد. در انتهای این مقاله به مدارک و شرایط صدور گواهینامه­ ی بین المللی رانندگی برای ایرانیان بیشتر خواهیم پرداخت.

چند نکته در رابطه با قوانین راهنمایی و رانندگی بین المللی

همان طور که گفتیم قوانین راهنمایی و رانندگی بین المللی توسط FIA و AIT وضع می گردد. گسترش و بازنشر این قوانین و همین طور یکسان سازی آنها با قوانین محلی باعث شده است تا آشنایی رانندگان در سطح جهانی با علائم راهنمایی و رانندگی به صورت همزمان ارتقاء یابد. این امر به رانندگان کمک می کند تا با شناخت علائم راهنمایی و رانندگی محلی، تا حد زیادی با معانی این نشان ها در کشورهای دیگر نیز آشنا باشند. این موضوع علاوه بر یکسان سازی قوانین، به توسعه ­ی گردشگری نیز کمک می کند؛ زیرا به اعتقاد این نهاد، بسیاری از افراد و به ویژه در حوزه اتحادیه اروپا ترجیح می دهند تا سفرهای خانوادگی را با وسایل نقلیه­ ی شخصی تجربه کنند.

قوانین راهنمایی و رانندگی بین المللی در حوزه­ ی اروپا، تفاوت چندانی با سایر نقاط جهان نداشته اما به طور کلی می توان گفت در قوانین محلی، آنها سخت گیری هایی به مراتب بیشتر و با قدرت اجرایی جدی تر وجود دارد. در قوانین راهنمایی و رانندگی اروپا استفاده از تلفن همراه، خوردن و آشامیدن در هنگام رانندگی و عدم همکاری با خودروهای امدادی، جرائم بسیار سنگینی داشته که سرآمد آنها دو کشور دانمارک و نروژ می باشند. در این دو کشور اروپایی و در صورت انجام تخلفات حادثه آفرین، ممکن است تا 500 یورو جریمه شوید.

در رابطه با امنیت کودکان نیز قوانین راهنمایی و رانندگی بین المللی و به ویژه حوزه­­ ی اروپا وجود دارد. صندلی ایمنی برای کودکان زیر 3 سال کاملا اجباری بوده و هیچ کودک کمتر 12 سالی اجازه ندارد بر روی صندلی جلوی خودرو نشسته باشد. برخی از کشورهای سخت گیرتر در این حوزه، این قانون را برای نوجوانان تا 18 سال نیز ادامه می دهند.

ضمنا در بسیاری از کشورهای حوزه­ ی اسکاندیناوی، شما در طول روز نیز ملزم به روشن نگاه داشتن چراغ جلوی خودروی خود هستید که این موضوع به علت شرایط آب و هوایی ناپایدار این مناطق تالیف شده است.

آخرین موضوع در رابطه با قوانین راهنمایی و رانندگی در حوزه­ ی اتحادیه اروپا، مربوط به کشور انگلستان است که همان طور که اکثر شما می دانید، جهت رانندگی در آن جا با سایر کشورهای اروپایی و تقریبا تمامی کشورهای جهان متفاوت است.

همچنین پیشنهاد میکنیم از صفحه ی زیر بازدید فرمایید :

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”تأثیر تحریم بر خودرو سازی ایران” style=”3d” color=”peacoc” size=”lg” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fautokhosravani.com/impact-of-sanctions-on-iranian-auto-market%2F|||”][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][/vc_row]

با نمونه هایی از عجیب ترین قوانین راهنمایی و رانندگی محلی آشنا شوید.

همان طور که گفتیم بسیاری از قوانین راهنمایی و رانندگی ریشه در فرهنگ گذشته، بافت اجتماعی و شرایط آب و هوایی دارند. شاید بتوان ایالات مختلف آمریکا را زادگاه عجیب ترین قوانین راهنمایی و رانندگی دانست. قوانینی که از وضع برخی از آنها بیش از 100 سال می گذرد و حتی برخی از آنها همچنان مربوط به قوانین عبور و مرور گاری ها است!

مثلا در برخی از ایالت ها، وجود شیشه جلو ضرورت ندارد؛ اما در همان ایالت، داشتن برف پاک کن الزامی است؛ و یا شاهراهی بین شهری اما قدیمی در غرب وحشی آمریکا وجود دارد که رانندگان جهت اطلاع سایر خودروها می توانند با شلیک هوایی اعلام حضور کنند!

قوانین راهنمایی و رانندگی عجیب سایر نقاط اما این قدرها هم نامتعارف نیست و مثلا در اسپانیا افراد عینکی می بایست همواره 2 عینک در هنگام رانندگی در دسترس داشته باشند، یا در کانادا رانندگان وسایل حمل و نقل عمومی می توانند از خدمات دهی به افراد بد بو خودداری کنند.

در بسیاری از کشورهای آفریقایی و به ویژه در مناطق محافظت شده­ ی طبیعی، حق تقدم همواره با حیوانات بوده و رانندگان متخلف از این قانون، متحمل جرائم سنگینی می گردند. ضمنا در بسیاری از ایالت های آمریکا، راننده پس از تصادف با هر حیوانی ملزم به گزارش به پلیس و امدادرسانی است.

در بسیاری از کشورهای اروپایی، فرهنگ نا زیبا و متاسفانه فراگیر ( در کشور ما ) عکاسی و فیلمبرداری از صحنه های تصادف، جریمه دارد و ضمنا مسدود کردن مسیر خودروهای امدادی نیز جریمه ای به مراتب بیشتر را شامل می شود.

در انتهای این بخش لازم است بدانید کشور آلمان در رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و از نظر وجود قوانین فراگیر و دقیق، در بین سایر کشورهای دنیا بالاترین جایگاه را دارد و دریافت گواهینامه­­ی رانندگی در این کشور شامل مراحل متعدد و تقریبا دشواری است.

همچنین پیشنهاد میکنیم از صفحه ی زیر بازدید فرمایید :

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”کیفیت خودروها در ایران | گزارش سال ۲۰۱۷” style=”3d” color=”peacoc” size=”lg” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fautokhosravani.com/best-affordable-cars-in-iran%2F|||”][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][/vc_row]

شرایط دریافت گواهینامه رانندگی بین المللی

همان طور که گفتیم برخورداری از گواهینامه رانندگی بین المللی می تواند امکان های جدید گردشگری برای هر فرد به ویژه در حوزه­ ی کشورهای همسایه ایجاد کند. در ایران هم به علت حضور کشورمان در جمع کشورهای عضو، شما می توانید از طریق گواهینامه رانندگی فعلیتان، اقدام به دریافت گواهینامه بین المللی نمایید. جهت این کار تنها کافی است گواهینامه شما دارای حداقل یک ماه و یک روز اعتبار بوده تا با در دست داشتن یک قطعه عکس و گذرنامه تان بتوانید در کمتر از یک ساعت گواهینامه بین المللی خود را دریافت کنید.

چند نکته مهم در این بخش وجود دارد، ابتدا این که در هنگام سفر می بایست در کنار گواهینامه بین المللی، گواهینامه محلی خود را نیز به همراه داشته باشید. بیمه ­ی خودرو در این مواقع اجباری بوده و می تواند پشتیبان خسارت های احتمالی، جرائم و یا تصادفات باشد. ضمنا با گواهینامه بین المللی شما می توانید کمتر از 3 ماه در کشور مقصد رانندگی کرده و پس از آن می بایست اقدام به تهیه گواهینامه ملی آن کشور نمایید.

جمع بندی بررسی قوانین راهنمایی و رانندگی بین المللی

دریافت گواهینامه بین المللی فرآیند پیچیده ای ندارد؛ اما باید به خاطر داشته باشید که مسئولیت پذیری اولین شرط برخورداری از گواهینامه رانندگی است. به شما توصیه می کنیم پیش از مسافرت به هر کشوری که قصد رانندگی در آن را دارید، علاوه بر دریافت گواهینامه رانندگی بین المللی و بیمه، به خوبی با قوانین راهنمایی و رانندگی آن کشور نیز آشنا شوید تا لذت سفر و رانندگی در کشور جدید برای شما تلخ نگردد.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”خرید و فروش خودرو” style=”3d” color=”peacoc” size=”lg” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fautokhosravani.com%2F|||”][vc_separator border_width=”3″][/vc_column][/vc_row]

مقالات مرتبط

افزودن دیدگاه

×
منو