جزئیات سهمیه بنزین برای سفرهای نوروز

یکی از بزرگترین دغدغه های ذهنی که برخی افراد در اسفند یعنی پر سر و صداترین ماه سال دارند، این است که عید به کجا سفر کنند. بهار بهترین فصل سال برای مسافرت است که مصادف با تعطیلات نوروز و عید باستانی می باشد. خوشبختانه کشورمان در زمینه ی مناطق دیدنی، تاریخی، طبیعی و آب و هوایی متنوع و زیبا می باشد. اما دغدغه ی ذهنی دیگری که وجود دارد این است که با افزایش قیمت بنزین آیا مسافرت کردن مقدور می باشد یا نه. به این دلیل دولت برای سهمیه ی بنزین سفر عید برنامه ریزی کرده است.

بر این اساس سید احسان قاضی زاده، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با توجه به افزایش قیمت بنزین، شرایط نباید به گونه ای پیش برود که سفر کردن از برنامه ی خانواده ها حذف شود. از این رو قرار شد که دولت سهمیه ی مخصوصی را صرفا در ایام نوروز و تابستان در کارت های بنزین شارژ کند. ایشان با اشاره به اینکه معمولا سفرهای نوروزی از اسفند ماه شروع می شود، از دولت خواست که سریعتر در این زمینه اقدام کند.

جزئیات سهمیه بندی بنزین

سهمیه بندی بنزین، برای نخستین بار در دولت نهم، دولت محمود احمدی نژاد، اجرا شد. اما میزان این سهمیه را هر بار مسئولان میزان گردشگری و فرهنگی به مردم اعلام می کردند. این سهمیه هر دفعه متغیر بود و معمولا حدود ۵۰ لیتر یا کمتر از آن بود. سهمیه بندی بنزین در ایام عید، به منظور حمایت از گردشگری داخلی در نظر گرفته شده است. میزان سفرها بعد از اصلاح قیمت بنزین و سهمیه بندی، تقریبا ۳۰٪ نسبت به سال گذشته در حال کاهش است و این سبب اعتراض صنعت گردشگری شده است.

 

همچنین پیشنهاد میکنیم از صفحه ی زیر بازدید فرمایید :

[vc_row][vc_column][vc_btn title=” کم کردن مصرف سوخت ” style=”3d” color=”peacoc” size=”lg” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fautokhosravani.com/%da%a9%d8%a7%d9%87%d8%b4-%d9%85%d8%b5%d8%b1%d9%81-%d8%b3%d9%88%d8%ae%d8%aa%2F|||”][vc_separator border_width=”3″][/vc_column]

 

بیشتر سفرها با خودروهای شخصی

طبق آخرین داده های مرکز آمار، بیشترین سفر ایرانی ها با خودروی شخصی خود انجام می شود. در بهار ۹۷ تردد حدود ۶۹ میلیون خودروی شخصی، بین شهرها ثبت شده است. که با احتساب ( ۱۳ میلیون و ۲۲۱ هزار و ۸۵۱) خودروی شخصی، و(۱۶ میلیون و ۸۴۷ هزار و ۳۵۲) سواری کرایه ای نقش وسیله ی نقلیه در سفرهای مردم مشخص شده است.

 

همچنین پیشنهاد میکنیم از صفحه ی زیر بازدید فرمایید :

[vc_row][vc_column][vc_btn title=” طرح زوج و فرد کرج ” style=”3d” color=”peacoc” size=”lg” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fautokhosravani.com/karaj-traffic%2F|||”][vc_separator border_width=”3″][/vc_column]

 

از بامداد روز جمعه ۲۴ آبان، سهمیه بندی بنزین شروع شد. بر اساس آن، قیمت بنزین معمولی سهمیه ای ( ماهانه ۶۰ لیتر برای خودروهای شخصی ) یعنی هر لیتر ۱۵۰۰ تومان، قیمت بنزین معمولی غیر سهمیه ای هر لیتر ۳۰۰۰ تومان و قیمت بنزین سوپر نیز از قرار هر لیتر ۳۵۰۰ تومان تعیین شد. سهمیه بندی بنزین موجب کم شدن آلودگی هوا و ترافیک شد، زیرا این امر باعث شد که میزان مصرف سوخت در کشور ۲۰ میلیون لیتر کاهش پیدا کند.

درخواست سازمان میراث فرهنگی

طرح سهمیه بندی بنزین عید، کمک به افزایش سفرها می باشد و از سوی وزارتخانه ی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دست پیگیری است. بر این اساس، پس از اعلام ستاد تبصره ۱۳، اقدامات لازم در حال انجام است. قرار است این سهمیه ی اختصاصی بنزین از یکم اسفند ماه در سیستم کلیه ی جایگاه ها آماده باشد. بیش از دو ماه است که بنزین به صورت سهمیه ای در باک های خودروها می سوزد. این امر هر چند باعث کاهش بنزین شده است، اما هنوز شلوغی پمپ بنزین ها و تراکم بالای خودروها در جایگاه سوختگیری بیشتر به چشم می خورد.

دلیل اصلی شلوغی پمپ بنزین ها

یکی از مهمترین دلایل شلوغی پمپ بنزین ها، این است که مردم تعداد دفعات سوختگیری را بالا برده اند. اگر تا قبل از این سهمیه بندی، افراد ۲۰ تا ۳۰ لیتر بنزین می زدند، در حال حاضر، بین ۱۰ تا ۲۰ لیتر می زنند. حتی بسیاری از رانندگان، برای اینکه کمتر از ۱۰ لیتر بنزین در باک بریزند، در صف می ایستند و این تغییر وضعیت علی الخصوص در اوایل و اوخر ماه به دلیل شارژ سهمیه ها، مواجه با شلوغی بیشتری در پمپ بنزین ها شده است.

سهمیه بنزین خودروهای مختلف

بر اساس سهمیه بندی بنزین ماهانه: (سواری شخصی بنزینی ۶۰ لیتر، دو گانه سوز ۳۰ لیتر)، (تاکسی بنزینی ۴۰۰ لیتر، دو گانه سوز ۲۰۰ لیتر) ( وانت کم مصرف بنزینی ۲۰۰ لیتر، دو گانه سوز ۶۰ لیتر) (وانت پر مصرف بنزینی ۳۰۰ لیتر، دوگانه سوز ۱۲۰ لیتر) (آمبولانس ۵۰۰ لیتر) و موتور سیکلت (۲۵ لیتر) می باشد. برای جانبازان و معلولان علاوه بر سهمیه ی (۳۰ و ۶۰ لیتری) و بنزین عید، یک سهمیه ی ویژه ی ۴۰ لیتری در نظر گرفته شده است.

این سهمیه ها در همه ی خودروهای شخصی، به مدت ۶ ماه قابل ذخیره می باشد و استفاده از آن، صرفا با استفاده از کارت هوشمند سوخت شخصی میسر خواهد بود. کسانی هم که تا کنون به هر علت کارت سوخت نداشتند، یعنی در خواست المثنی نکرده اند، و یا کسانی که درخواست داده ولی هنوز به دستشان نرسیده است، سهمیه ی آنها محفوظ و ذخیره خواهد شد.

 

همچنین پیشنهاد میکنیم از صفحه ی زیر بازدید فرمایید :

[vc_row][vc_column][vc_btn title=” چه زمانی باید لنت ترمز خود را تعویض کنیم + آموزش تعویض لنت ترمز ” style=”3d” color=”peacoc” size=”lg” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fautokhosravani.com/%d8%aa%d8%b9%d9%88%db%8c%d8%b6-%d9%84%d9%86%d8%aa%2F|||”][vc_separator border_width=”3″][/vc_column]

 

جزئیات سهمیه بندی بنزین

سهمیه بندی سوخت از تیر ماه ۱۳۸۶ آغاز شد که هر لیتر بنزین با نرخ ۱۰۰ تومان و بنزین آزاد، ۴۰۰ تومان عرضه شد. پس از اجرای هدفمند سازی یارانه ها، قیمت بنزین در ۲۸ آذر ۸۹ به ۴۰۰ تومان و آزاد آن ۷۰۰ تومان افزایش یافت. مجددا قیمت بعدی بنزین در سال ۱۳۹۳، بعد از اجرای دوم هدفمند سازی یارانه ها، هر لیتر بنزین سهمیه ای، ۷۰۰ تومان و قیمت آزاد ۱۰۰۰ تومان شد.

اما با تک نرخی شدن بنزین، در سال ۱۳۹۴، به قیمت ۱۰۰۰ تومان، پرونده ی بنزین سهمیه ای بسته شد. اما اجرای دوباره ی این سهمیه بندی در دولت دوازدهم و در دولت حسن روحانی، مجدد تبدیل به دو نرخی شد. همانگونه که اشاره شد، سهمیه ی بنزین عید، در دولت نهم آغاز و مقدار آن ۵۰ لیتر یا کمتر بود، هم اکنون سهمیه ای هم که قرار است برای نوروز سال جدید نیز در نظر گرفته شود، حدود ۵۰ الی ۶۰ لیتر می باشد.

مقالات مرتبط

افزودن دیدگاه

×
منو