در این مطلب دو خودرو از یه خانواده با ویژگی های متفاوت رو مقایسه می کنیم. یعنی پژو 207 صندوقدار و دنا پلاس که هر دو از جدیدترین محصولات ایران خودرو هستند.
طراحی خارجی
الگوی طراحی دنا از چندتا از معروف ترین و موفق ترین خودروهای دنیا گرفته شده، از فاصله ی دور این ماشین شباهت زیادی به میتسوبیشی لنسر داره و گرافیک چراغ ها در مدل پلاس تغییر کرده و به دیلایت مجهز شده. قطعه میانی جلو پنجره مشکی رنگ شده تا اسپرت تر به نظر برسه و کاپوت بلند و خطوط طراحی شده ی روی اون با تقلید از هیوندای سوناتا.
در نمای جلوی پژو 207 صندوقدار چراغ های کشیده با دیلایت های نواری شکل رو میبینیم، طراحی ساده ی جلو پنجره و مه شکن ها و کاپوتی که به نسبت دنا پلاس کوتاه تر طراحی شده.در نمای کناری لچکی درب های عقب از قبل کوچکتر شده و با کم کردن ارتفاع پنجره ها، یه خط دیگه هم در بالای خط شانه اضافه شده و نوار کرومی قاب پنجره ها که حس لوکس تری رو به بخش کناری خودرو داده.
در نمای عقب، خیلیا دنا رو شبیه به مرسدس بنز C کلاس میدونن. در مدل پلاس، گرافیک چراغ ها نئونی شده و یک دیفیوزردر پایین سپر که چراغ های مه شکن در وسط اون قرار گرفته.
در نمای کناری پژو 207 صندوقدار، طراحی درها هیچ تغییری نکرده و بهتر بود که از دستگیره های جدیدی برای درها استفاده میکردن و آینه هایی که تنها المان جدید در نمای کناری هستن و به چراغ راهنما مجهز شدن.
طراحی داخلی
در طراحی داخلی دنا پلاس باز هم از خودروهای خارجی الگو برداری شده. طراحی کنسول و داشبورد دنا، یک کپی ناقص از هیوندای سوناتا YF به حساب می آید. دریچه های تهویه مرکزی به شکلی عمودی هستند و نمایشگر لمسی هم به صورت فابریکی، در میانه آنها نصب شده است.
پایین تر از نمایشگر، پنل تنظیمات تهویه مطبوع اتوماتیک دیده میشه که طراحی مدرنی داره و داشبورد مقابل سرنشین، که یک سطح صاف و وسیعه که بیش از حد، خلوت و ساده به نظر می رسه.
رودری ها میشه گفت طراحی زیبایی دارن و علاوه بر مخمل، از قطعات تزئینی طرح چوب هم استفاده شده که در کنسول مرکزی هم دیده میشن. روی غربیلک فرمان دکمه های سیستم صوتی و کروز کنترل طراحی شده و صفحه کیلومتری که از خودروهای کره ای تقلید شده است و به شکل دو استوانه با نور پردازی آبی ملایم طراحی شده است. البته از لحاظ کیفیت و متریال زیاد چنگی به دل نمیزند.
درون کابین پژو 207 صندوقدار و هاچ بک بر خلاف دنا و دنا پلاس، طراحی لوکسی دیده نمیشه و بیشتر با فضایی اسپرت روبرو هستیم. کنسول وسط از دو قسمت اصلی تشکیل میشه.
بخش بالایی، یک قاب نقره ایه که دریچه های تهویه و مانیتور مولتی مدیا رو در بر میگیره که در پژو 207 های جدید اضافه شده و بخش پایینی کنسول که پنل سیستم صوتی و دکمه های تهویه مطبوع قرار گرفته.
از دیگه تغییرات غربیلک فرمانه که به دکمه های کروز و اینتر فیس مجهز شده اند و فرمان ماشین که در مقایسه با دنا، کوچکتر و خوش دست تر طراحی شده است و کیفیت پایین متریال در پژو 207 هم مشهوده.
آپشن و امکانات
از آپشن ها و امکانات دنا پلاس میشه به:
- کنترل سیستم صوتی از روی فرمان
- کروز کنترل
- ۲ کیسه هوای راننده و سرنشین و ۲ کیسه هوای کناری
- تنظیم اتوماتیک تهویه مطبوع
- کانال تهویه برای سرنشینان عقب
- نمایشگر لمسی چند رسانه ای
- ۴ بلندگو و ۲ تیوتر
- دیلایت
- آینه های جانبی برقی تاشو
- تودوزی مخمل
- دوربین دید عقب
- سنسور های هشدار دهنده عقب
- سیستم عیب یاب هوشمند
- تنظیم برقی ۸ جهته صندلی های راننده و سرنشین جلو
- ایزو فیکس
- سان روف دو حالته برقی
- فرمان تلسکوپی
- چراغ مشایعت میشه اشاره کرد.
پژو ۲۰۷ صندوقدار هم با آپشن های:
- ایربگ
- اینتر فیس
- کروز کنترل
- تهویه مطبوع اتوماتیک
- سیستم چند رسانه ای با نمایشگر لمسی
- ۴ بلندگو و ۲ تیوتر
- خروجی آمپلی فایر
- دیلایت
- چراغ مشایعت
- آینه های جانبی برقی تاشونده مجهز به گرم کن
- سنسور دنده عقب
- دوربین دید عقب
- سیستم ایزو فیکس
- فرمان تلسکوپی
- سیستم هشدار ورود غیر مجاز
پیشرانه
در بخش فنی،دنا پلاس تفاوتی با دنا معمولی نکرده، البته ایران خودرو دنا پلاس رو با نسخه توربو شارژ EF7 هم عرضه کرده. اما موتور EF7 تنفس طبیعی، به حجم ۱٫۷ لیتره که ۱۱۵ اسب بخار قدرت و ۱۵۷ نیوتن متر گشتاور داره. اعدادی که نسبت به دیگر موتورهای موجود در ایران، مناسب به نظر می رسن.
اما نقطه ضعف دنا پلاس، گیربکس ۵ سرعته BE3 است. استفاده از یک جعبه دنده جدیدتر که با موتور EF7هم هماهنگ تر باشه، می تونست شتاب بهتری رو برای دنا پلاس به ارمغان بیاره.
موتور TU5روی پژو 207 صندوقدار ۵ نصب شده که یک واحد ۱٫۶ لیتری، ۱۰۵ اسب بخار که ۱۴۲ نیوتن متر هم گشتاور داره و تا به اینجا، ۲۰۷ از رقیب ایرانی اش، حداقل بر روی کاغذ جلوتره.
اما بین این دو خودرو یه تفاوت عمده ای که هست گیربکس اتوماتیک ۲۰۷ است. گیربکس پژو 207، همون جعبه دنده AL4 موجود در پژو ۲۰۶ های اتوماتیک. جعبه دنده ای که حالت های تیپ ترونیک، اسپرت و برفی هم روی اون تعریف شده.
۲۰۷ صندوقدار، شتاب صفر تا صدی رو در فاصله ۱۲٫۵ تا ۱۳٫۰ ثانیه به ثبت رسونده و جالب اینجاست که با وجود قدرت بیشتر موتور دنا پلاس و اتومات بودن پژو 207، باز هم محصول دو رگه پژو و ایران خودرو بر محصول ملی این شرکت، غلبه میکنه.
تجربه رانندگی
در مورد تجربه سواری، دنا پلاس یک خودروی خانوادگی، نرم و راحته و از لحاظ کیفیت سواری با چینی های بازار میتونه رقابت کنه. در پژو 207 هم اثری از کوبش نمیبینیم. اما ذاتا با تعلیق خشک تری طرفیم. جای خالی سیستم کنترل پایداری در دنا به عنوان پرچمدار محصولات ایران خودرو، شاید بیشتر از هر چیزی به چشم بیاد ولی با این حال دنا در بحث هندلینگ هم سر بلند بیرون اومده.
یکی از مهم ترین مزیت های فنی ۲۰۷ صندوقدار به دنا پلاس، جعبه فرمان برقیه اونه که با توجه به حذف پمپ هیدرولیک، از توان موتور نمی کاهد و مصرف سوخت کمتر رو به دنبال داره.
در آخر شما به ما بگین کدوم یکی از این دو خودروی داخلی رو بیشتر میپسندین و با توجه به طراحی و قیمت کدوم یکی در اولویت خریدتون قرار میگیره؟
جهت گرفتن قیمت روز خودروهای بازار به صورت کاملا رایگان با کارشناسان اتوخسروانی در ارتباط باشید.
[aparat id=’MBXSI’]