تا چند سال پیش وانت های موجود در بازار ایران مدل های کمی محدود می شد و اگر قصد خرید یک وانت داشتید گزینههای زیادی پیش روی شما نبود. اگر هدف شما یک وانت دوکابین با قابلیت آفرود بود اوضاع بدتر هم می شد و تنها گزینه های موجود در ایران تویوتا هایلوکس و نیسان پیکاپ بودند و گزینه دیگری پیش روم نداشتید. اما چند سالی است با ورود خودروسازهای چینی به بازار پیکاپ ها، در ایران هم تعداد این مدل ماشین ها بیشتر شده و در همین چند سال ماشین های پیکاپ طرفدار های زیادی پیدا کرده اند. دوتا از پیکاپ های جذاب و دوست داشتنی بازار ایران در حال حاضر، فوتون تونلند و آمیکو آسنا هستند که هر دو ماشین مونتاژ ایران هستند. فوتون تونلند توسط ایران خودرو مونتاژ می شود و آمیکو آسنادر شرکت تجاری آذر موتور مونتاژ می شود.
طراحی ظاهری
در فوتون تونلند اولین چیزی که توجه شما را جلب می کند جلو پنجره بزرگ و ارتفاع زیاد کاپوت است که ظاهر بزرگ و با ابهتی به ماشین داده است اما در مقابل آسنا ظاهر ملایم تری دارد. همین طراحی خاص در تونلند به عقیده بعضی افراد آن را خاص کرده اما اکثر افراد آمیکو آسنا را زیباتر و مدرنتر از فوتون تونلند می دانند. از لحاظ ابعادی آمیکو آسنا 15 سانتی متر طول بیشتری دارد اما عرض آن ۴ سانتی متر از تونلند کمتر است.
کابین آسنا بزرگ تر از فوتون تونلند است و سرنشینان هم در داخل آن فضای پای بیشتری دارند. فضای بار آمیکو آسنا هم بزرگتر از فوتون است که برای یک ماشین وانت اهمیت ویژهای دارد. در بخش طراحی عقب شباهت های زیادی بین این دو ماشین دیده می شود و نمی شود هیچ کدام را بهتر از دیگری دانست. در مجموع هر چند طراحی ظاهری یک امر کاملا سلیقه ای است و هرکس نظر خودش را دارد، اما به عقیده اکثر افراد آمیکو آسنا جذاب تر از فوتون تونلند است.
راهنمای اطلاع از قیمت خودرو:
طراحی داخلی و کابین
در بخش طراحی داخلی هم مثل طراحی بیرونی فوتون تونلند کاملاً زمخت و ساده طراحی شده است و اصلا ظاهر امروزی ندارد. اما در مقابل آمیکو آسنا با استفاده از طراحی به روز تر و استفاده از نمایشگر در داخل خودرو و همینطور صندلی ها و تو دری های چرم دو رنگ ظاهر جذاب تری به ماشین داده است و از لحاظ ظاهری با اختلاف به نسبت فوتون تونلند برتری دارد.
از لحاظ فضای سرنشینان هم آمیکو آسنا به نسبت تونلند اوضاع بهتری دارد. از لحاظ کیفیت مواد به کار رفته متاسفانه هر دو خودرو شرایط چندان خوبی ندارد و حتی آمیکو آسنا با وجود قیمت بالاتری که دارد، همچنان کیفیت مواد به کار رفته در داخل خودرو راضی کننده نیست و از این لحاظ میشود هر دو ماشین را ضعیف دانست. در مجموع آمیکو سنا از لحاظ طراحی داخلی اوضاع بهتری دارد و فضای سرنشینان هم به نسبت فوتون تونلند بیشتر است. اما از لحاظ کیفیت مواد به کار رفته شده هر دو خودرو چنگی به دل نمی زنند.
مشخصات فنی و موتوری
فوتون تونلند با دو موتور متفاوت به بازار عرضه می شود. یکی از این موتورها بنزینی و دیگری دیزل هستند و همین موتور دیزل یکی از برتری های تونلند به حساب می آید. فوتون تونلند بنزینی با یک موتور ۲۴۰۰ سی سی می تواند ۱۳۰ اسب بخار قدرت و ۲۱۰ نیوتن متر گشتاور ایجاد نماید. شتاب صفر تا صد این ماشین ۱۸ ثانیه و مصرف بنزین آن حدود ۱۱ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است.
در مقابل آمیکو آسنا با یک موتور ۲۴۰۰ سی سی دوگانه سوز می تواند ۱۴۳ اسب بخار قدرت و ۲۰۰ نیوتن متر گشتاور ایجاد کند. شتاب صفر تا صد این خودرو ۱۵.۵ ثانیه و مصرف سوخت آن ۱۰.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. یکی از برتری های آسنا دوگانه سوز بودن آن در این شرایط قیمت بنزین است.
آمیکو آسنا از یک جعبه دنده شش سرعت دارای دنده کمک بهره میبرد، اما فوتون تونلند از یک یک گیربکس ۵ دنده دستی استفاده می کند. یکی از مهم ترین آپشن های موجود در آمیکو آسنا قفل دیفرانسیل اتوماتیک آن است که موجب می شود توانایی های آفرودی این ماشین به طرز قابل توجهی افزایش یابد و به یکی از بهترین پیکاپ ها از لحاظ آفرود تبدیل شود. هرچند هر دو ماشین تقریباً موتورهای یکسان و قدرت برابری دارند اما به دلیل سیستم تعلیق و سیستم انتقال قدرت متفاوت، آمیکو آسنا خروجی بهتری دارد.
فوتون تونلند دیزل
در نمونه دیزل یک موتور 2800 سی سی توربو دیزل می تواند ۱۶۴ اسب بخار قدرت و ۳۶۰ نیوتن متر گشتاور برای این پیکاپ بزرگ ایجاد کند. شتاب صفر تا صد فوتون تونلند دیزل ۱۴ ثانیه و مصرف آن ۱۱.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است.
امکانات رفاهی و آپشن
با توجه به اینکه هر دو ماشین، مخصوص کار و آفرود هستند انتظار آپشنهای سطح بالایی نباید از آنها داشت. از جمله آپشن های مشترک هر دو ماشین می شود به سیستم ترمز ضد قفل ABS و توزیع نیروی ترمز EBD ، ۲ عدد ایربگ، چراغ های جلو هالوژن، تنظیم برقی آینه ها و رینگ های آلومینیومی اسپرت اشاره کرد.
از لحاظ امکانات آمیکو آسنا با وجود امکاناتی نظیر رنگ الکترواستاتیک ضد خش، صندلی های چرمی دو رنگ، صفحه نمایشگر ۷ اینچی با قابلیت نویگیشن و دوربین عقب، چراغ های روز، قفل دیفرانسیل اتوماتیک، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک و خروجی ۱۲ ولت اشاره کرد. در مقابل برتری های فوتون تونلند در بخش امکانات رفاهی به چند مورد مثل چراغ های مه شکن جلو و عقب و سنسور دنده عقب محدود می شود.
بازار خرید و فروش
هردو پیکاپ به تعداد معدودی در بازار حضور دارند و مدت زمان طولانی عرضه نشده اند. به همین دلیل چندان بازار پررونقی ندارند و نمی شود هیچ کدام را بهتر از دیگری از لحاظ بازار دانست. هر دو خودرو طراحی خاص با مخاطبین خاص دارند و نمیشود با ماشینهای پر مخاطبی مثل سدان ها و شاسی بلندها مقایسه شوند.
نتیجه گیری
قطعاً از همه لحاظ آمیکو آسنا به نسبت فوتون تونلند برتری دارد و شاید تنها برتری فوتون تونلند موتور دیزلی و قیمت پایین تر آن به نسبت آمیکو آسنا است. از برتری های آمیکو آسنا میشود به طراحی داخلی و خارجی، سیستم انتقال قدرت و تعلیق قوی تر، فضای کابین و محفظه بار جادارتر و امکانات رفاهی بیشتر اشاره کرد.
از شما میخواهیم مطالعه مطالب زیر را از دست ندهید: