معرفی انواع مدل های پژو پارس + تفاوت کلاس ها

پژو پارس جزء محبوب ترین خودروهای  تولید شده در ایران به حساب می آید که نزدیک به ۲۰ سال است در خط تولید ایران خودرو قرار دارد و استقبال بی نظیری در این سال ها از این خودرو شده است. به دلیل استقبال زیاد و طرفداران پرتعداد این خودرو، انواع مختلفی از آن در سال های متفاوت تولید و عرضه شده است. از جمله مدل های مختلف پژو پارس می توان به پژو پارس معمولی، پژو پارس سال، پژو پارس ELX، پژو پارس ۱۶ سوپاپ، پژو پارس اتوماتیک، پژو پارس دوگانه سوز و پژو پارس LX اشاره نمود. در ادامه به توضیح مختصر از هر کدام از آنها می پردازیم.

پژو پارس

پژو پارس نمونه ای تغییر چهره یافته از پژو ۴۰۵ بود که به عنوان نمونه لوکس تر و گران قیمت تر۴۰۵ در نظر گرفته شده بود. طراحی داخلی آن به نسبت پژو ۴۰۵ زیبا تر، امکانات آن کمی بیشتر، صندلی های آن با کیفیت تر و در کل خودرویی بهبود یافته و سطح بالاتر از پژو 405 بود.

پژو پارس 16 سوپاپ

پژو پارس ۱۶ سوپاپ نمونه تقویت یافته از پژو پارس معمولی بود که با تعداد معدود به بازار عرضه شد و از موتور قوی تر با شتاب و سرعت  بیشتر برخوردار بود اما چندان طول نکشید که تولید آن متوقف شد. این مدل بیشتر جنبه ی پژو پارس خاص و آپشنال در آن زمان را بازی می کرد و برای همین خیلی زود با معرفی پژو پارس ELX از خط تولید حذف شد.

پژو پارس ELX

بدون شک ELX محبوبترین پژو پارس است که تا به حال تولید شده. استفاده از امکانات بیشتر همچون صندلی خلبانی،  ترمز abs و کامپیوتر سفری در کنار موتور بسیار قدرتمند سیتروئن زانتیا موجب شد نمونه ELX از پژو پارس فروش فوق العاده ای را کسب کند و به سلطان معروف شود. هنوز هم بعد از گذشت چند سال و قطع شدن خط تولید پژو پارس ELX همچنان محبوب‌ ترین پژو پارس تولید شده در ایران محسوب می شود. پژو پارس ELX آنقدر معروف و |ر طرفدار است که هنوز هم بعد از چند سال نمونه های تمیز و سالم آن قیمت بالایی دارند و بازار فروش آنها حتی از بعضی مدل های صفر کیلومتر هم بهتر است.

پژو پارس اتوماتیک

به دلیل موفقیت های بی اندازه ی فروش انواع تولیدی پارس ، کمپانی ایران خودرو تصمیم گرفت پژو پارس اتوماتیک را با آپشن های بیشتری نظیر ترمز abs و موتور قدرتمندتر به بازار عرضه کند. تا بار دیگر بتواند تصاحب گر بازار خودروی ایران باشد. اما نمونه اتوماتیک پژو پارس چندان موفق ظاهر نشد و با وجود اینکه هنوز هم پارس اتوماتیک تولید و عرضه می‌شود اما طرفداران آن به نسبت به انواع دیگر پژو پارس ها کم است و مهمترین دلیل آن را می‌توان به قیمت بالای این نمونه از پژو پارس و همچنین رقبای چینی جذاب در رده قیمتی دانست.

پژو پارس اتوماتیک فول تا قبل از رونمایی از دنا لوکس ترین و گران ترین ماشین تولیدی ایرانخودرو بود. البته ماشین های مونتاژی با قیمت های بالاتری هم در لیست محصولات ایرانخودرو دیده می شد اما در ماشین های تولیدی پژو پارس اتوماتیک پرچم دار بود.

 

پژو پارس سال

در سال ۱۳۹۲ به دلیل قدیمی شدن ظاهر داخلی، ایران خودرو تصمیم گرفت دست به تغییراتی برای طراحی داشبورد و کنسول پژو پارس بزند و نتیجه ی آن پژو پارس سال شد که از سال ۹۲ در بازار با ظاهری جدید در بازار حضور دارد. پارس سال در مدل های معمولی و دنده ااتوماتیک عرضه شد. پژو پارس بعد از سال 1394 در همه ی مدل ها با ظاهر داشبورد جدید تولید شد و برای همین نام پارس سال هم دیگر معنای خودش را از دست داد. به همین دلیل پژو پارس سال فقط 2 تا 3 سال با این نام شناخته می شد.

پژو پارس TU5

و اما میرسیم به پر فراز و نشیب ترین و همین طور محبوب ترین پژو پارس حال حاضر بازار یعنی پارس LX یا همان پارس TU5 . به دلیل طرفداران بسیار زیادی که موتور TU5 یا همان موتور پژو ۲۰۶ دارد، ایران خودرو تصمیم گرفت در خودروهای جدید پژو پارس از این موتور نیز بهره ببرد. که به دلایلی همچون مصرف پایین سوخت و قدرت قابل قبول توانست سریعاً طرفداران بسیار زیادی را برای پارس های با موتور TU5 یا همان پارس های ال ایکس کسب کند و فروش بالایی را به دست آورد. پژو پارس LX در کلاس های مختلفی عرضه می شود که هر کدام از ویژگی‌ها و آپشنهای متفاوتی برخوردار هستند و همینطور قیمت های متفاوتی در بازار خرید و فروش می‌شوند. در ادامه با کلاس های مختلف پژو پارس LX آشنا می شویم.

 

پژو پارس LX

همان طور که گفتیم نام ال ایکس برای پارس های با موتور TU5 انتخاب شده. پژو پارس LX در ایران خودرو با کد ۲۸۵ شناخته می شود. پارس های موتور TU5 از کلاس ۱۲ با کد 28512 شروع شده و همینطور بالا می رود. بالا بودن کلاس به معنای بهتر بودن آپشن ها و امکانات نیست بلکه هر تغییری در سیستم و قطعات می تواند موجب تغییر کد کلاس باشد. تمامی مدل های پژو پارس ال ایکس با موتور ۱۶۰۰ سی سی TU5 با ۱۰۸ اسب بخار قدرت و ۱۴۲ نیوتن متر گشتاور و آلایندگی یورو ۴ و شتاب حدود ۱۳ ثانیه ای عرضه می‌شوند و اختلاف‌ها فقط به امکانات و تجهیزات آنها محدود می شود و هیچ گونه تفاوتی در مشخصات فنی و موتوری وجود ندارد.

پژو پارس کلاس 12

اولین پژو پارس که با موتور tu۵ عرضه شد پژو پارس LX کلاس ۱۲ نام گرفت. از جمله امکانات این خودرو می توان به چراغ های مه شکن جلو و عقب، سیستم صوتی مجهز به بلوتوث و ورودی های AUX و USB و همچنین دکمه های کنترل سیستم صوتی روی فرمان، ترمزهای جلو دیسکی و خنک شونده و ترمزهای عقب دیسکی، رینگ های اسپرت آلومینیومی ۱۵ اینچی، آیینه های جانبی برقی با تاشوندگی اتوماتیک، فرمان چرمی و طراحی دو رنگ داخل خودرو، سنسور دنده عقب، بازکن درب صندوق عقب از داخل خودرو، پشتی های صندلی برقی و قفل مرکزی با ریموت اشاره نمود.

پژو پارس کلاس 13

پس از مدت زمانی مدل پارس کلاس ۱۳ عرضه شد که تنها تفاوت آن با پارس کلاس ۱۲ استفاده از سیستم برق کشی مالتی پلکس بود و تفاوت چندانی با پژو پارس کلاس ۱۲ نداشت. پارس کلاس 13 به عنوان نمونه ی کامل تر و بهتر از پلاس 12 رونمایی شد. بعضی از پارس های کلاس 13 تعدادی از امکانات کلاس 15 را به صورت آپشنال دارند.

پژو پارس کلاس 15

پارس کلاس ۱۵ به عنوان نمونه ی پر آپشن تر پژو پارس عرضه شد از امکانات بیشتری برخوردار بود. از جمله امکانات برتر پارس کلاس ۱۵ به نسبت پارس کلاس ۱۲ و کلاس ۱۳ می ‌توان به مواردی از جمله اتولاک یا سیستم قفل شدن درب ها پس از حرکت، مسترلاک یا سیستم باز و بسته شدن قفل ها با یک دکمه، سیستم اتو فلاشر یا فعال شدن فلاشر های خودرو با ترمز ناگهانی، تایمر چراغ سقف، سیستم اخطار سرقت با استفاده از بوق خودرو، استفاده از دریچه گاز برقی به جای دریچه گاز سیمی، استفاده از ECU بوش به جای ECU ایرانی، استفاده از سوئیچ طرح پژویی و تاشونده به جای سوئیچ معمولی و طرح ۲۰۶ میباشد. کلاس 15 به دلیل استفاده از ECU آلمانی و همچنین دریچه گاز برقی از مصرف بنزین کمتری برخوردار است اما در عوض شتاب آن کمی ضعیف‌تر از پارس کلاس ۱۳ میباشد.

پژو پارس کلاس 16

از اواسط سال ۱۳۹۷ به دلیل کمبود رینگ های آلومینیومی کمپانی ایران خودرو تصمیم گرفت آپشن رینگ های آلومینیومی را از خودروهای خود حذف نماید. پارس کلاس ۱۶ همان پارس کلاس ۱۳ می باشد با این تفاوت که رینگ های آن از حالت آلومینیومی اسپرت ۱۵ اینچی به فولادی ۱۴ اینچی تبدیل شده اند. به همین دلیل میتوان پارس کلاس 16 را یک پس رفت حساب کرد.

پژو پارس کلاس 17

پارس کلاس ۱۷ نمونه پر آپشن تر کلاس ۱۶ به حساب می آمد و تعداد زیادی از امکانات آن با پارس کلاس ۱۵ برابر است. اما دریچه گاز برقی ECU بوش آلمان و رینگ های آلومینیومی از آن حذف شده اند.

پژو پارس کلاس 18 و کلاس 19

پس از گران شدن خودرو در در اوایل سال ۹۸ ایران خودرو تصمیم گرفت برخی امکانات پژو پارس را حذف کند. از این ‌رو کلاس‌های ۱۸ و ۱۹ ایجاد شدند. پژو پارس کلاس ۱۸ همان پژو پارس کلاس ۱۶ میباشد با این تفاوت که ترمز عقب دیسکی به ترمز کاسه ای تبدیل شده است. پارس کلاس ۱۹ نیز همان پارس کلاس ۱۷ میباشد با این تفاوت که ترمزهای عقب از ترمزهای دیسکی به ترمزهای کاسه های تغییر یافته اند.

پژو پارس کلاس 21

با تغییراتی بسیار کوچک همچون اضافه کردن سیستم مسترلاک، اتولاک و اتوفلاشر به پژو پارس کلاس ۱۸، پارس کلاس ۲۱ ایجاد شد که از کلاس ۱۸ امکانات بیشتر و از کلاس ۱۹ امکانات کمتری داشت.

پژو پارس کلاس 23

با حذف شدن کلاس ۱۸ از خط تولید پارس کلاس ۲۳ با امکاناتی دقیقاً برابر با پارس کلاس ۱۸ جایگزین آن شد و تنها تفاوت آنها را می توان حذف سیستم رادیو پخش سی دی خوان از کلاس 23 دانست.

پژو پارس کلاس 24

پارس کلاس ۲۴ همان کلاس ۱۹ میباشد با این تفاوت که همچون کلاس 21 سیستم رادیو پخش دارای سی دی خوان از آن حذف شده است.

پژو پارس کلاس 25

کلاس ۲۵ نیز با کلاس ۲۱ تفاوتی ندارد. جز اینکه در  آن از سیستم  رادیو پخش دارای سی دی خوان  خبری نیست. در واقع تمامی کد ها بعد از کلاس 15 با حذف آپشن ها به وجود آمده اند و همگی از نمونه ی قبلی خودشان کم امکانات تر هستند.

پژو پارس کلاس 26

باز هم کاهش آپشن یک کلاس جدید را ساخته است. متاسفانه پارس کلاس 26 با حذف سیستم های اتولاک یا سیستم قفل شدن درب ها پس از حرکت و مسترلاک یا سیستم باز و بسته شدن قفل ها با یک دکمه از پارس کلاس 25 ایجاد شده است.

پژو پارس کلاس 27

به دلایل نامعلومی پارس کلاس 27 به بازتر عرضه نشده و اصلاعاتی در مورد آن وجود ندارد. در صورتی که در مورد این کلاس از پارس اطلاعاتی دارید خوشحال می شویم با ما در میان بگذارید.

پژو پارس کلاس 28

در کلاس 28 سیستم های اتولاک یا سیستم قفل شدن درب ها پس از حرکت و مسترلاک یا سیستم باز و بسته شدن قفل ها با یک دکمه دوباره به ماشین بازگشته اند و عملا هیچ تفاوتی بین این ماشین و پارس کلاس 23 دیده نمیشود. شاید مهندسین ایرانخودرو میخواهند کمی هوش مردم را به چالش بکشند. و شاید هم تغییراتی کرده و ما بی اطلاعیم 🙂 مثلا باز هم چیزی از ماشین کم شده باشد.


مطالعه مقالات زیر را نیز به شما پیشنهاد می‌کنیم

موتور TU5 بهتر است یا EF7

معرفی کامل موتور TU5

معرفی سایپا کوییک اس ( Quick S )

کوییک آر (Quick R)


پژو پارس کلاس 29

همچون تمام مدل ها بالا باز هم با یک نمونه ی پر آپشن تر روبرو هستیم. در اصل کلاس 29 نمونه ی پر آپشن کلاس 28 است. پس این ماشین هم با پارس کلاس 25 هیچ تفاوتی ندارد. یا دارد و ما متوجه آن نمیشویم 🙂

پژو پارس کلاس 32

پارس های کلاس 30 و 321 هم مثل کلاس 27 در بازار نیستند. این هم خودش جای سوال دارد. و اما می رسیم به آخرین کلاس پژو پارس در بازار فعلی. یعنی پارس کلاس 32 که تنها تفاوتش با کلاس 28 بوق روی فرمان است. 🙂 🙂 خلاقیت ایرانخودرو ادامه دارد…

در جدول زیر به صورت خلاصه تفاوت های انواع مختلف کلاس های پژو پارس را می بینیم.

 

کد کلاس مشخصات و امکانات
پارس کلاس 12 موتور tu۵، ترمزهای جلو دیسکی و خنک شونده و ترمزهای عقب دیسکی، رینگ های اسپرت آلومینیومی ۱۵ اینچی، آیینه های جانبی برقی با تاشوندگی اتوماتیک و …
پارس کلاس 13 مشابه کلاس 12 و استفاده از سیستم برق کشی مالتی پلکس
پارس کلاس 15 اتولاک، مسترلاک، سیستم اتو فلاشر ، تایمر چراغ سقف، سیستم اخطار سرقت با استفاده از بوق خودرو، استفاده از دریچه گاز برقی به جای دریچه گاز سیمی، استفاده از ECU بوش به جای ECU ایرانی
پارس کلاس 16 همان پارس کلاس ۱۳با رینگ فولادی ۱۴ اینچی به جای آلومینیومی اسپرت ۱۵ اینچی
پارس کلاس 17 همان پارس کلاس 15 با رینگ فولادی ۱۴ اینچی به جای آلومینیومی اسپرت ۱۵ اینچی و حذف دریچه گاز برقی و ECU بوش
پارس کلاس 18 همان پارس کلاس 16 با ترمز کاسه ای عقب به جای ترمز دیسکی
پارس کلاس 19 همان پارس کلاس 17 با ترمز کاسه ای عقب به جای ترمز دیسکی
پارس کلاس 21 کلاس 18 با تغییراتی همچون اضافه کردن سیستم مسترلاک، اتولاک و اتوفلاشر
پارس کلاس 23 کلاس 18 با حذف سیستم رادیو پخش سی دی خوان
پارس کلاس 24 کلاس 19 با حذف سیستم رادیو پخش سی دی خوان
پارس کلاس 25 کلاس 21 با حذف سیستم رادیو پخش سی دی خوان
پارس کلاس 26 کلاس 25 با حذف سیستم های اتولاک و مسترلاک
پارس کلاس 28 کاملا مشابه پارس کلاس 23 🙂
پارس کلاس 29 کاملا مشابه پارس کلاس 25 🙂
پارس کلاس 32 کاملا مشابه پارس کلاس 28 و فقط جابجایی بوق به نسبت کلاس 28 🙂

راهنمای اطلاع از قیمت خودرو:

قیمت النترا

قیمت گرنجور

قیمت اسپورتیج

قیمت سوناتا هیبرید

قیمت سراتو وارداتی

قیمت مزدا 3 جدید صندوقدار


 

مقالات مرتبط

افزودن دیدگاه

×
منو